Verslag eerste editie Crisismanagement Boost

8/3/2024
René de Jong
Commercieel Directeur
Merlin Crisis Software linkedin profiel

Hoe bereidt de Europese netbeheerder TenneT zich voor op een black-out? En wat zijn de nieuwste inzichten rondom crisiscommunicatie tijdens een cybercrisis? Dit zijn voorbeelden van onderwerpen die centraal stonden tijdens de eerste editie van Crisismanagement Boost op 7 maart 2024. Het was een inspirerende dag!

Dit evenement voor crisismanagers organiseerden we om kennis te delen, om elkaar te inspireren en om te netwerken.

Dagvoorzitter Martijn Vinke trapte de dag af met het thema Veerkracht: "Crisismanagement gaat over hoe je er samen voor zorgt dat je kunt herstellen en sterker uit de crisis komt."

Wat als niets meer werkt?

Tijdens zijn presentatie 'Wat als niets meer werkt?" vertelde Sebastiaan Barlagen hoe TenneT zich voorbereid op een black-out. Het was een bijzonder inkijkje in de geavanceerde systemen die vraag en aanbod in het Europese elektriciteitsnetwerk doorlopend balanceren voor continuïteit.

Deep dive sessies

In de middag verdeelden de deelnemers zich over de deep dive sessies:

Marcel Vielvoije van Northwave Cyber Security nam de deelnemers mee in een cybercrisis. Hij liet zien en horen hoe cybercriminelen de druk op bestuurders en de organisatie verhogen. En hoe je bij crisiscommunicatie rekening moet houden met IT forensics en juridische zaken.

Michaël Bertels ging met de deelnemers aan de slag met zijn cascademodel voor crisisbesluitvorming. De deelnemers gebruikten hiervoor scenario's vanuit hun eigen organisaties.

René de Jong vertelde in zijn deep dive sessie over de ontwikkelingen van CrisisSuite. En we bespraken issues rondom crisismanagement vanuit de praktijk van de deelnemers.

Tot slot

Dank aan alle deelnemers, sprekers en collega's voor het mogelijk maken van deze eerste editie!

Crisismanagement Boost 2025

Volgend jaar organiseren we weer een Crisismanagement Boost!


Wil je er graag bij zijn? Laat het ons weten via info@merlincrisis.com. Dan houden we je op de hoogte!

Meer lezen.

Crisismanagement

Risicomanagement en IT-integratie: Een kritische kijk op samenwerking

Informatiemanagement

Video: 5 tips om loggen binnen jouw organisatie te verbeteren!

Crisismanagement

Het OTO-jaarplan

Terug
0%
100%