Samenwerking met studenten van de bachelor User Experience (UX) Design aan De Haagse Hogeschool

19/7/2022
Martijn Hendriks
Software development manager
Merlin Crisis Software linkedin profiel

Merlin Software is altijd op zoek naar nieuwe ideeën om toe te kunnen passen in haar producten, om zo onze gebruikers het beste softwareplatform te blijven bieden voor crisismanagement. Daarom waren we meteen enthousiast toen wij via de MKB Digiwerkplaats te horen kregen dat De Haagse Hogeschool op zoek was naar een opdrachtgever voor een ontwerpproject. Dit laatste eerstejaars project van de bacheloropleiding User Experience (UX) Design gaf ons de mogelijkheid om een ontwerpopdracht te formuleren waar in totaal 16 studenten individueel hun tanden in konden zetten.

Omdat de volledige opleiding in het Engels is, zijn we op de volgende opdrachtomschrijving uitgekomen: "For your design challenge we want to focus on the use of our mobile application during the warm phase of a crisis situation. These situations happen always unexpectedly and (ideally) infrequent. This means that the application needs to be very user-friendly and provide a user experience that is fitting for a crisis situation where emotions run high. We are interested in exploring how our current application could be improved for use during a crisis situation and would like to challenge you in creating interesting and inspiring design solutions."

Gedurende een periode van 3 maanden zijn de studenten door het hele ontwerpproces van gebruikersanalyse, inzichten en ideeën gegaan, om uiteindelijk een prototype te presenteren. We hadden de opdracht open geformuleerd, waardoor de studenten verschillende richtingen konden kiezen. Het was daarom ook erg fijn om te zien dat iedereen verschillende onderdelen van de app had uitgekozen en had voorzien van verbeteringen. Via deze blog willen we graag een inkijkje geven in hoe de studenten UX onze app zouden willen veranderen om het nog gebruikersvriendelijker te maken.

Voorbeeld van een verbetervoorstel van één de studenten

Voor ons was dit project een erg leerzame en leuke ervaring. Het gaf ons nieuwe inzichten die we graag verder willen uitwerken om uiteindelijk onze app op een hoger niveau te tillen. Dit zal zeker nog wat tijd in beslag gaan nemen, want zoals bij de meeste projecten is het ontwerp nog maar het begin van het proces. We kunnen wel met zekerheid zeggen dat deze nieuwe inzichten waardevol voor ons en onze gebruikers gaan zijn.

Dus studenten heel erg bedankt voor jullie inzet! En de Haagse Hogeschool bedankt voor de kans om mee te werken aan dit leuke en leerzame project. Dit smaakt zeker naar meer! 

Meer lezen.

Crisismanagement

Video: Structuur aanbrengen in een crisisorganisatie

Crisismanagement

Een nieuw model om grip te krijgen op crisismanagement

Crisismanagement

Software essentieel bij managen cybercrisis

Terug
0%
100%