Technisch voorzitter

13/2/2024
René de Jong
Commercieel Directeur
Merlin Crisis Software linkedin profiel

Technisch voorzitter

Meestal wordt de rol van voorzitter van een crisisteam ingevuld door een dienstdoende directeur of lid van de raad van bestuur. In basis is dit een logische keuze vanuit de gedachtegang dat je als crisisteam snel ingrijpende beslissingen moet kunnen nemen.

Maar er zijn ook organisaties die ervoor kiezen om iemand anders de rol van voorzitter te laten invullen. Vaak is dat iemand met veel kennis en ervaring op het gebied van crisismanagement, zoals een crisiscoördinator of crisismanager.

Het voordeel hiervan is dat een technisch voorzitter zich alleen hoeft te richten op het goed verlopen van de crisisvergadering en het besluitvormingsproces. De hoogste in rang kan zich dan richten op de inhoud en het nemen van de juiste beslissingen.

Dit vereist uiteraard wel een zorgvuldige afstemming tussen beide personen. De technisch voorzitter heeft niet het mandaat om besluiten te nemen. En de hoogste in rang bemoeit zich niet met het voorzitterschap. Dit werkt in de praktijk heel goed voor crisisteams.

Meer lezen.

Informatiemanagement

Video: Loggen is cruciaal voor crisismanagement

Crisismanagement

Video: Het organiseren van een crisisoefening in 7 stappen.

Crisismanagement

5 tips voor Alarmeren en Oproepen

Terug
0%
100%