Zombies in Zoetermeer: Crisisoefening voor studenten

30/5/2024
René de Jong
Commercieel Directeur
Merlin Crisis Software linkedin profiel

Crisissimulatie met Zombies

In samenwerking met de Gemeente Zoetermeer en het Nationaal Videogame Museum organiseerde Merlin een unieke crisissimulatie-oefening voor studenten van De Haagse Hogeschool. De studenten werden geconfronteerd met een zombie-uitbraak in Zoetermeer.

Werken met softwaretools

Tijdens het evenement werden de studenten verdeeld in twee crisisteams. Met behulp van onze softwaretools - CrisisSuite voor het beheren van informatie en acties, en de Simulated Media Tool (SMT) voor een realistische ervaring door gesimuleerde mediaberichten – werkten de studenten hard om de crisis het hoofd te bieden. Gelukkig slaagden de crisisteams erin de stad Zoetermeer te redden.

Videogame Museum

Na afloop van de simulatie kregen de deelnemers een rondleiding door het Videogame Museum, een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en ontwikkeling van videogames. Uiteraard werd er ook nog even gegamed!

Dankwoord

Dank aan Harold Beffers en Irma de Graaff van Gemeente Zoetermeer voor hun uitstekende organisatie, het Nationaal Videogame Museum voor de gastvrijheid en locatie, en alle studenten en Jeroen Derwort (THUAS GameLab) voor hun inzet en enthousiasme.

Het evenement was onderdeel van het Upstream Festival.

Foto's hieronder door Chris Lans:

Meer lezen.

Crisismanagement

De elementen die niet mogen ontbreken in een succesvol crisisplan

Crisismanagement

Alarmeringssoftware: Periodiek testen!

Nieuws

Samenwerking met studenten van de bachelor User Experience (UX) Design aan De Haagse Hogeschool

Terug
0%
100%