Beter voorbereid een crisis in? Doe de gratis QuickScan!

30/11/2022
René de Jong
Commercieel Directeur
Merlin Crisis Software linkedin profiel

Wij willen elke organisatie in Nederland helpen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een crisis. Wanneer wij onze klanten hierin begeleiden, gebruiken we altijd een vast stappenplan. Dit stappenplan hebben we nu uitgewerkt in ons Crisismanagement Volwassenheidsmodel. Dit model stellen we belangeloos beschikbaar voor elke organisatie. Daarnaast hebben we een QuickScan ontwikkeld waarmee je eenvoudig een zelfevaluatie kunt doen. Deze tool is gratis en kun je hier vinden.

Volwassenheidsmodel als routekaart

Een crisis is per definitie een situatie waarbij je niet weet wat er gaat gebeuren. Om je voor te bereiden op een dergelijke situatie moet je het generiek benaderen. Hiervoor gebruiken we bij Merlin een stappenplan. Dit proces geeft overzicht en zorgt dat we op een proactieve manier een crisisorganisatie kunnen helpen verbeteren. Tegen een lage investering en zonder de organisatie te overvragen.

Dit stappenplan hebben we nu uitgewerkt in het Merlin Crisismanagement Volwassenheidsmodel (MCV), waar ik onlangs een artikel over schreef. Dit model is bedoeld voor iedere crisisprofessional, die wil weten waar hij of zij staat en wat een volgende stap zou kunnen zijn.

Het model laat je alle bouwstenen van crisismanagement zien en doet een suggestie voor de volgorde waarin je deze bouwstenen op orde kunt brengen. Zo krijg je inzicht in de zwakke plekken en kun je jouw crisisorganisatie beter voorbereiden.

QuickScan als indicator voor je positie

Het MCV is de routekaart met logische stappen om van A naar B te komen. De QuickScan helpt je om de grote rode pijl te zetten op de routekaart: ‘U bent nu hier’.

In de QuickScan geef je antwoord op een aantal vragen. Hiermee vragen we uit welke onderdelen je hebt uitgevoerd én op welk niveau. De antwoorden geven een indicatie op welk volwassenheidsniveau je nu staat.

Na het invullen van de QuickScan ontvang je van ons een rapportage. Naast de indicatie van het volwassenheidsniveau van jouw organisatie doen we suggesties over je verbeterpotentieel. Zo zie je welke stappen snel resultaat opleveren om op een volgend niveau te komen. Daarnaast ontvang je naast de rapportage ook een aantal handige templates. Een van deze templates is een voorbeeld crisis management plan. Deze kunt u ook direct downloaden via deze link.

Creëer inzicht voor de rest van de organisatie

We zien bij veel crisisorganisaties dat het nog niet makkelijk is om de rest van de organisatie mee te krijgen. Het volwassenheidsmodel en de QuickScan helpen bij het meenemen van bestuurders en andere stakeholders in het verbeterproces, zodat je makkelijker draagvlak kunt creëren voor bijbehorende investeringen.

Start de gratis QuickScan.

Meer lezen.

Crisismanagement

Opleiden, Trainen en Oefenen (OTO): wat zijn de verschillen?

Crisismanagement

Video: Hoe richt je een crisisorganisatie in?

Crisismanagement

Een nieuw model om grip te krijgen op crisismanagement

Terug
0%
100%