CrisisSuite in een nieuw jasje

2/12/2022
Ruud van den Beukel
Algemeen Directeur
Merlin Crisis Software linkedin profiel

Nu Merlin sinds mei dit jaar een nieuwe huisstijl heeft, vonden we het tijd om het kleurgebruik in CrisisSuite ook onder de loep te nemen. De nieuwe look & feel van CrisisSuite is in lijn met de huisstijl van Merlin. We hebben gekozen voor moderne frisse kleuren, die passen bij ons bedrijf.

CrisisSuite blijft werken, zoals u dat gewend bent. De menu's en de indeling van de schermen veranderen niet. Maar de look & feel van de webapplicatie en de app hebben we aangepast. U kunt hieronder zien wat er verandert en lezen waarom we hiervoor gekozen hebben.

Waarom we deze aanpassing doen

Als er een crisis uitbreekt, moet de crisisorganisatie zich kunnen focussen op de crisis en niet worden afgeleid door de software. Daarom hebben we in de interface complementaire kleuren gebruikt. Hierdoor oogt het geheel een stuk rustiger, wat zorgt voor een verbeterd overzicht.

We hebben ook gelet op het contrast tussen kleuren. Dit is erg belangrijk voor de leesbaarheid van een applicatie. De menu's en de meeste knoppen hebben nu een hogere contrastratio. Bij de oude stijl voldeed de contrastratio aan het gestelde minimum van de WACG-toegankelijkheidsrichtlijnen (4.5:1). Maar bij de nieuwe stijl is deze bijna 4 keer zo groot (16.34:1). Een flinke verbetering dus!

Meer lezen.

Crisismanagement

Video: Hoe maak je een taakkaart? (met gratis taakkaart template)

Crisismanagement

Een kloof tussen perceptie en dreiging

Crisismanagement

Video: Hoe kies je de juiste alarmeringssoftware?

Terug
0%
100%