Alarmeren

Oproepen en informeren via sms, telefoonoproepen en/of pushberichten via de app.

Een crisis houdt geen rekening met uw agenda. Hij komt onverwacht en op een slecht moment. Dit kan dus betekenen dat er onvoldoende medewerkers aanwezig zijn. Juist dán is het essentieel dat de juiste mensen snel worden opgeroepen. Denk aan crisiscoördinatoren, de leden van het crisisteam, experts en medewerkers van verschillende afdelingen, zoals IT, facilitair en communicatie. Het oproepen van al die mensen blijkt in de praktijk een tijdrovende klus. De ‘belboom’ voldoet niet meer. Het gaat te langzaam en er is geen overzicht. Op een moment dat de continuïteit van de organisatie zwaar onder druk komt te staan, zit u daar niet op te wachten.

 

Daarom beschikt CrisisSuite over de Module Alarmeren, waarmee u zeer snel medewerkers kunt informeren of oproepen via sms, telefoonoproep, e-mail en pushnotificatie via de app.

 

Zo kunt u alle medewerkers van uw organisatie informeren door een waarschuwingsbericht te versturen met dat er bijvoorbeeld phishing-mails zijn ontvangen en dat men hier extra alert op moet zijn.

 

Als u snel uw crisisorganisatie wilt opschalen, roept u met de module Alarmeren snel de juiste personen op. Ontvangers geven met ja of nee door of zij beschikbaar zijn. En u ziet in een live opkomstoverzicht wie er wel en niet komen. Zo verloopt het opschalen van het crisisteam en cruciale afdelingen soepel, snel en overzichtelijk.

 

Oproepen kan ‘on the fly’, maar u kunt ook alarmeringsscenario’s voorbereiden, zodat u die met één druk op de knop kunt activeren. U krijgt de vrijheid om de alarmeringen op te bouwen zoals u wilt. Denk bijvoorbeeld aan oproepen op basis van crisisrollen, automatische escalatie als er te weinig mensen met ‘ja’ reageren, de volgorde waarin personen gealarmeerd moeten worden en welke communicatiekanalen er gebruikt moeten worden.

 

Werkt uw organisatie met piketroosters? Geen probleem! U kunt ze eenvoudig in CrisisSuite plannen of importeren vanuit een Excel-bestand. De module Alarmeren weet aan de hand van de piketroosters welke personen dienstdoende zijn en dus als eerste opgeroepen moeten worden. Uw collega’s kunnen met de CrisisSuite app eenvoudig diensten van elkaar overnemen.

 

Gaat u aan de slag met onze software, dan staat u er nooit alleen voor. We helpen u graag bij het opbouwen en het testen van de alarmeringen. Lees hier meer over ons onboarding-proces.

Alle modules